Regles veterans

Són regles establertes per gaudir del rugbi, en un ambient cordial, independents del resultat del marcador. Estan àmpliament establertes i acceptades a tot el mon pels equips participants en els tornejos anomenats genèricament Golden Oldies.

Els jugadors han de tenir complerts 35 anys o més i normalment han d'estar inactius, sense participar en cap competició continuada de rugbi.

Les regles bàsiques són les editades per la Internacional Rugby Board (IRB), amb les excepcions que s'expliquen a continuació, a fi de que el joc sigui més obert, més divertit
i disminueixi el risc de lesions.


1.   En veterans no es contempla ni la llei de la avantatge, ni les jugades rapides: tant de fora de banda com de cop de càstig

2.   Els 8 jugadors de la davantera han d'estar subjectes a la melé, fins que la pilota surti. El 8 no pot aixecar-se de la melé per iniciar jugada.

3.   El mig de melé que no introdueix la pilota no ha obstaculitzar la sortida de pilota de la melé. Pero pel contrari el mig a melé que introdueix ha de passar obligatòriament, no pot iniciar jugada personal.

4.   No s'ha empènyer a la melé, tampoc és pot girar.

5.   No estan permesos els cops de cap, ni percussions al formar la melé.

6.   Els fora de banda ha de formar-se amb els 8 jugadors de la davantera. No s'ha d'aixecar al saltador.

7.   Les dues línees  tres quarts ha d’estar a 5 metres del últim peu en la melé i a 10 metres dels fora de banda.

8.   En els racs i mols no s'ha d'empènyer per desplaçar als jugadors que no tenen la pilota en el seu poder (no es pot netejar).

9.   No es pot jugar ni tocar la pilota amb el peu excepte pel equip que defensa dins de la zona pròpia de 22 metres. El xut pot ser defensiu o atacant. En tota la resta del camp tocar la pilota amb el peu es serà melé en contra.
10.               Després d'aconseguir un assaig no es transforma amb xut a pals. Tampoc es pot xutar a pals en un cop de càstig.

11.               L'equip que aconsegueix un assaig, és l'encarregat de posar de nou la pilota en joc des del centre del camp, amb xut de drop cap a l'equip contrari perquè aquest la pugui jugar. Repetint el xut si el primer no és bo.

12.               Es permet la substitució il·limitada de jugadors, que en qualsevol moment poden reintegrar-se de nou al joc. No així els jugadors que rebin targetes que no es podran substituir, si és groga l’expulsió serà de 5 minuts, si és vermella  la resta del partit l’equip jugarà amb un jugador menys.

13.               Una vegada la pilota esta al terra i es forma un rac o una melé oberta l’àrbitre dirà amb veu alta el color de la samarreta del equip que ha guanyat la possessió de la pilota, a partir de la veu del àrbitre  ja no es pot lluitar la pilota i menys robar-la.

14.               Desprès d'un placatge els jugadors han d'anar a la disputa de la pilota i no intervenir directament sobre l'adversari.


15.               Amb el àrbitre sols pot parlar el capità.

Cap comentari:

Publica un comentari